Børnekulturnatten 2022

Publiceret 15-09-2022

Traditionen tro byder uge 37 på en magisk aften for børn, deres familier og alle barnlige sjæle, når der fredag den 16. september afholdes Børnekulturnatten i Thy 2022. Byens mange kulturaktører og foreninger er mere end klar til tage alle med på en magisk tidsrejse

Børnekulturnatten 16. september 2022

Fest og farver. Musik og magi. Fortid og Fremtid. Vi kommer hele vejen rundt, når årets Børnekulturnat i Thy finder sted fredag den 16. september i hele Thisted Midtby. Og der er ikke så få aktiviteter og oplevelser i vente, når byens kulturaktører og frivillige foreninger slår dørene op til en begivenhedsrig aften.

”Der er ingen tvivl om, at både frivillige og kulturaktører glæder sig til at lege og have det sjovt sammen med alle børn og deres familier her i Thy. Derfor er det også vidunderligt, at der fra alle sider samarbejdes og bakkes op om at give børnene alle de her forskellige oplevelser, fortællinger og udfordringer,” fortæller leder af KulturRummet Eva Sjælland.

Og der er lagt i ovnen til fantasifuld aften. Igen i år er der nemlig skabt et stort set-up, der strækker sig fra midtbyen og helt ud til UCN, hvor en gratis bus sørger for, at alle kan tage turen frem og tilbage. Der vil være liv ved Store Torv og ’Sandkassen’, mens der sker spændende aktiviteter ved bl.a. Muesum Thy, Thisted Kirke og Kino 1-3.

Der vil være sjov og ballade ved de forskellige spejderkorps samt i Christiansgave. Og så vil der er fest og farver på Biblioteket og Musikskolen i Thisted, mens der er kreativitet og god mad i Plantagehuset og Madværkstedet.

”Blandt de frivillige foreninger, som er med, er der nemlig mulighed for at løse mysterier, opklare gåder og bryde ud af hemmelige rum, møde den levende historie, se film og kunst i børnehøjde samt spise klassiske pandekager i det fri. Og hos os i KulturRummet er der mulighed for at komme til retrofest med Musikskolens elever, være kreativ med Kulturfagene samt besøge fremtiden,” forklarer Eva Sjælland.

Årets tema er nemlig tidsrejser, og lige præcis med det tema er der gode muligheder for at komme vidt omkring – i både tid og rum – lyder det fra KulturRummets leder:

”Tidsrejser lægger op til sjove måder at lege med sanserne og vores forståelse af os selv samt vores historie. På tidsrejser kan vi nemlig bøje begreberne tid og rum, fordi fakta og fantasi spiller sammen. Vi oplever pludselig en tidsalder på en helt anden måde, vores sanser vækkes, og vi bliver nysgerrig på, hvordan tingene så egentligt hænger sammen.”

Et helt særligt program med de traditionsbundne optog og åbningsshowet

Ligesom de mange foregående år har alle foreninger og aktører lagt sig i selen for at forberede en farverig palet af forskellige oplevelser af høj kvalitet til Thys yngste borgere. Oplevelserne er særligt udtænkt til lejligheden med fokus på at skærpe sanserne, møde nye tilbud i kommunen og ikke mindst at give alle børn skønne minder med hjem.

”Det er også derfor, der er en helt særlig stemning til Børnekulturnatten i Thy og en enorm tilslutning. Det er noget helt unikt, når børnene i fællesskab med deres familier bevæger sig rundt i mørket i Thisted by og besøger alt fra biograf og bibliotek til spejdere og teater, museum og kirke. Alt det, som prikker til fantasien, uanset om man er stor eller lille, er repræsenteret ved Børnekulturnatten,” fortæller Eva Sjælland.

Dagen indledes for de mindste på UCN med et besøg i Astrid Lindgrens verden. Klokken 17.30 går Børnekulturnatten i Thy officielt i gang med det traditionsbundne optog fra Musikskolen i Thisted. Med fællessang går optoget gennem byen og ned til Store Torv, hvor årets åbningsshow afholdes på den nye scene ”Sandkassen”. Og som altid vil det være med musik, fremvisning af Børnekulturnattens banner og så i år åbningen af tidsportalen, som gør tidsrejserne mulige.

”Der er ingen Børnekulturnat uden et festligt optog med sang, musik, udklædning og sjove aktiviteter rundt om i hele Thisted by, som de frivillige har stablet på benene i samarbejde med kulturaktørerne. Og det er jo netop det, vi kan her i Thy: samarbejde på kryds og tværs mellem foreninger, kulturinstitutioner og -aktører, hvilket Børnekulturnatten er et virkeligt godt eksempel på,” fortæller KulturRummets leder, Eva Sjælland.

Der er med andre ord nok at glæde sig til, når Børnekulturnatten finder sted fredag den 16. september. Hele programmet findes online eller som en trykt folder, der kan afhentes på Biblioteket i Thisted, Hurup og Hanstholm samt hos alle de foreninger og aktører, som er med til Børnekulturnatten.

Hent programmet