Keramikken

Stueplan

Velkommen til Keramikværkstedet

Keramikværkstedet er et af Plantagehusets åbne kreative lokaler for alle og er beliggende i stueetagen i Plantagehuset. 

Der er ikke mulighed for undervisning, kurser eller arrangementer med personale, men vi hjælper og inspirerer gerne hinanden.

Netop fordi der er tale om et åbent værksted i vores fælles medborgerhus, så er det vigtigt at alle brugere er med til at vedligeholde og passe på tingene samt at (med)skabe.

På siden her finder du praktiske oplysninger om værkstedet samt nederst booking af Keramikværkstedet.

Bliv medlem af Keramikværkstedet 

OBS - i øjeblikket er der midlertidig lukket for tilmeldinger til Keramikken

Alle er velkomne i Keramikværkstedet, og det koster ikke noget at være medlem, men alle medlemmer skal købe ler gennem værkstedet – eget ler må altså ikke medbringes eller brændes

For at kunne anvende Keramikværkstedet skal du oprettes som bruger. Din adgang er din alene, og du kan ikke medbringe gæster i din booking - børn op til 12 år undtaget.

For at blive bruger skal du sende en mail til plantagehuset@thisted.dk med følgende oplysninger:

  • fulde navn
  • adresse
  • telefonnummer
  • mail-adresse
  • fødselsdag (ikke dit CPR-nr.)

Book tid (for eksisterende medlemmer)

Der er plads til 12 personer i Keramikværkstedet, og du skal booke tid for at kunne anvende værkstedets faciliteter.
Du booker tid allernederst her på siden ved at logge ind og vælge dato samt tidsrum.
Der bookes en time ad gangen og der kan bookes flere timer i streg, hvis der er plads. Dog håber vi at man giver plads til alle, da der er mange brugere.
Pr. 2. januar 2024 skal man selvmedbringe et forklæde. 

Emner i værkstedet

Det er kun mulig at anvende det indkøbte ler, der findes i keramikværkstedet, da den passer til den temperatur vores ovn brænder emnerne med. 

Ler købes i Keramikværkstedet. Pr. 1. maj 2023 er prisen 99 kr. for to kilo ler inkl. brænding og glasur. Der betales via MobilePay. Husk at skrive LER i kommentarfeltet.

Der må ikke produceres med henblik på salg.

Vi forbeholder os retten til at smide ikke afhentet ting ud efter to måneder.  

Det er kun muligt at få en forglødning og glasurbrændning pr. ting. Råglasering og omglasering er ikke muligt, da vi har mange brugere og dermed mange emner, der skal igennem ovnen. 

Vi brænder jeres emner, når ovnen er fuld og ikke på bestemte tidspunkter. Husk derfor at holde øje med og flytte jeres kreationer fra tørrehylden til forglødningshylden, hvis det er klar til at blive brændt. Husk også at tjekke hylden med færdig forglødning, så I kan komme i gang med glasur - og stil det så efterfølgende på hylden med klar til glasurbrænding. 

Keramikværkstedet er åbent 

Der er Åbent Værksted og adgang for alle brugere af Keramikværkstedet hele ugen kl. 8-22 hver dag, hele ugen. 

Vær opmærksom på, at der kan være datoer, hvor det ikke er muligt at booke lokalet grundet større arrangementer, som Plantagehuset danner rammen om.

I et åbent medborgerhus skal der samtidig tages forbehold for aflysninger og flytninger – i sådanne tilfælde vil Plantagehuset være behjælpelig med at finde alternative datoer.
Kontakt

Har du brug for hjælp, så kan du både ringe og sende en mail.

Plantagehusets telefonnummer er 20463733, og der er telefontid i hverdagene i følgende tidsrum:  Mandag til torsdag kl. 8 til 15 & Fredag 8 til 13

Du kan også sende en mail til plantagehuset@thisted.dk som løbende bliver betjent alle hverdage fra 8.00-15.00

 Kalender 

 

Booking